Lees het nieuwe nummer van OMWB [in beeld]
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen
Omgevingsdienst
OMWB [in beeld]
Nummer 30, augustus 2023
Ons belangrijkste kapitaal
   

Elke dag opnieuw zetten onze professionals, ons belangrijkste kapitaal, zich volledig in om 1,2 miljoen mensen veilig te laten wonen, werken en recreëren, in een gebied met zware industrie, veel agrarische bedrijven en diverse multinationals. In deze zomereditie van OMWB [in beeld] leert u er twee kennen.

 
 
ZZS-specialist Jacky wil stoffen als PFAS de wereld uit
 
Vermijden is het credo, anders reduceren. Het zijn de woorden van ZZS (Zeer Zorgwekkende  Stoffen)-specialist Jacky Priester. Hij heeft er zijn missie van gemaakt om samen met bedrijven stoffen als PFAS de wereld uit te helpen. En hij zet zich ook in voor de leefomgeving van Bonaire, wat staat voor een aantal grote milieuopgaven.
Lees het interview
Facebook Twitter LinkedIn
 
"Bedrijven zijn zich steeds meer bewust over hun effect op het milieu"
 
Met haar achtergrond in milieutechnologie begon ze ooit bij de gemeente Tilburg. “Het was een mooie kans om de milieuwet- en regelgeving van verschillende kanten te benaderen. De basis die ik daar legde kwam daarna goed van pas, toen ik als toezichthouder aan de slag ging bij de OMWB”, vertelt ze. Ze zet zich samen met collega’s in om met een branchegerichte aanpak verschillende industriële branches en bedrijven te controleren. “Mij boeit de vraag waarom bedrijven dingen doen zoals ze die doen.”
Lees het interview
Facebook Twitter LinkedIn
 
DSO: nog steeds de zwakste schakel?
 
Het Digitaal Stelsel Omgevingswet is de ruggengraat van de Omgevingswet. Maar juist vanwege dit DSO is de komst van de Omgevingswet een paar keer uitgesteld. Het systeem werkte gewoon niet goed. Is het DSO er nu wel klaar voor? Aniek Gielen, DSO-specialist bij de OMWB, geeft antwoord.
Lees het interview
 
Loop mee tijdens OMWB on tour
Wat zijn dilemma's van een agrarisch vergunningverlener? Hoe bestrijden we invasieve exoten? Hoe ziet een milieucontrole van een toezichthouder eruit? Speciaal voor onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners organiseren we OMWB on tour. Een meeloopweek van 25 t/m 28 september waarbij je verschillende activiteiten kunt bijwonen.
Meer info
 
Beluister onze podcast 'OMWB ongefilterd'
Abonneer
Volg ons ook op
Instagram
Volg ons
Altijd op de hoogte via het vacature-alert
Meld je aan
 
Zichtbaar samen
werken aan een
schone, veilige
en duurzame
leefomgeving
Contact met OMWB
Bezoekadres
Spoorlaan 181
5038 CB Tilburg
013 - 206 01 00
info@omwb.nl
www.omwb.nl